Hvad betyder kost og sundhed for os?

På Kronborghus lægger vi vægt på borgernes sundhedsmæssige trivsel, både indenfor kost, motion og generel sundhedsfaglige indsatsmål

KOST

Med udgangspunkt i kommunens mad- og måltidspolitik er der på Kronborghus udarbejdet en overordnet lokal handleplan, som har følgende fokusområder:

Sunde måltider, økologi og inddragelse, der følger Fødevarestyrelsens kostråd og ernæringsanbefalinger.

Beboerne bliver tilbudt moderne og gammeldags retter med et sundt twist, og motiveres dagligt til at vælge sunde alternativer og undgå for meget sukkerholdig og fed kost.

Vi begrænser brugen af sukker i vores daglige madlavning og følger de økologiske principper om minimering af sprøjtegifte.

De beboere som har behov for en mere ernæringsrig kost, bliver også tilbudt dette, evt. med supplement fra ernæringsrige produkter gennem lægen.

 

For at beboerne føler at de er en del af køkkenet, lægger vi vægt på, at dem der vil hjælpe i køkkenet, gør det. Derudover hjælper de beboere der kan med borddækning og afrydning.

 

SUNDHED

Ud over kost, sørger vi for at alle beboere har sundhedsfaglige delmål - ligeså vel som pædagogiske, for at dokumentere og løbende evaluere både kroniske og nyopståede sygdomme/behandlinger.

Samtlige beboere bliver ligeledes tilbudt et årligt lægebesøg, hvor der tjekkes op på den enkeltes medicinkort, samt generelle sundhedsmæssige tilstand og trivsel.

 

MOTION

Vi forsøger at motivere til motionsfremmende aktiviteter i form af gåture, faldskærm, boldspil mv., på alle de måder vi kan tænke det ind i, i dagligdagen med beboerne.