Traditioner

Fødselsdage

Beboernes fødselsdage fejres som beboerne selv ønsker det.

Vi sørger gerne for at pynte op med flag i bo enheden, og stiller flag foran beboerens dør, ligesom at vi hejser flaget i haven.

Beboeren får selv lov til at vælge aftensmaden og evt. dessert, og ønsker beboeren andre ting i løbet af døren, så som boller og lagkage, speciel frokost mv. sørger vi også for det.

Ønsker beboeren at få pårørende på besøg, er det selvfølgelig også en mulighed i egen lejlighed.

Vi aftaler gerne i samarbejde med evt. pårørende, hvorvidt vi køber gave til beboeren, eller de pårørende selv ønsker at klare det.

Runde fødselsdage fejres gerne ekstra særligt, evt. med en lille reception i salen eller hvad beboeren nu ønsker.

Det er beboerens kontaktpersoner som står for planlægningen af beboerens fødselsdag, sammen med beboeren.

 

Fastelavn

I weekenden med Fastelavn, fejres der også Fastelavn på Kronborghus

 

Traditionen starter gerne med, at de beboere som har lyst, kan klæde sig ud. Derefter går vi i salen, som er pyntet med balloner og serpentiner, og leger sanglege.

Når vi er blevet godt varme, slår vi "katten af tønden", og får kåret årets katte dronning, og konge, og til sidst spiser vi gammeldags fastelavnsboller

Påske

I weekenden i påsken, fejrer vi også påsken på Kronborghus.

Efter frokost går vi i den oppyntede sal, og leger lidt sanglege. Pludselig kommer Påskeharen forbi, og uddeler chokolade æg til os allesammen. Den bliver gerne og synger en sang eller to, før den igen hopper videre.

Hvis vejret er til det, holdes det hele selvfølgelig i haven

Sankt Hans

Sankt Hans holder vi sammen med beboerne fra vores anden institution, Kronborgsund.

Traditionen holdes altid på Kronborghus - og gerne i haven hvis vejret er med os. Her laver vi selvfølgelig et lille bål, og senere brænder vi vores hjemmelavede heks af.

Vi spiser lidt lækkert mad og dessert inden bålbrænding, og synger traditionelle Sankt Hans sange

Kronborghus´sommerfest

Hvert år i slut august afholdes der sommerfest, hvor alle beboerne inviterer deres pårørende.

Vi starter gerne dagen med en lækker sommerbuffet, som vi enten spiser i haven eller i de respektive bo enheder.

Derefter spilles der op til dans i teltet i haven, med et lokalt brugerband. Her er der både mulighed for sang og dans, eller også kan man bare sidde og nyde musikken.

Vi afslutter gerne dagen med den traditionelle jordbærtærte!

Halloween

Fredagen før Halloween, starter vi eftermiddagen med at skære græskar lanterner i salen, for alle de beboere der ønsker at være med.

Herefter kan de der har lyst, klæde sig ud og vi spiser derefter en Halloween-inspireret aftensmad.

Efter aftensmaden møder beboerne op i salen, hvor der er pyntet uhyggeligt op med diverse lanterner, edderkopper, hekse, spøgelser og stearinlys.

Vi starter gerne med diverse sanglege, men går bagefter over til vores velkendte diskoteks aktivitet med slik, chips og høj musik, som vælges af beboerne

Julefest

Sidste lørdag i november holder vi traditionen tro, vores årlige julefest. Her inviterer alle beboerne deres pårørende til en hyggelig eftermiddag, til at skyde julen igang.

Dagen starter med julesange i salen, hvor vi nyder vores flotte juletræ. 

Herefter går vi i de 3 bo enheder, hvor der serveres æbleskiver, gløgg, småkager og diverse julegodter til vi ikke kan spise mere

Risengrødsaften

Den 12. december holder vi Risengrødsaften på Kronborghus. Som navnet lyder, spiser beboerne risengrød til aftensmad.

Herefter går vi alle i salen, som er gjort hyggelig med stearinlys og sækkestole mv., og synger en masse julesange.

Hvis vi synger højt nok, kan vi være heldige at Julemanden banker på døren, og kommer forbi med sin julesæk. I den har han gerne slikposer til os alle, som han deler ud. Bagefter bliver han som regel og synger en sang eller to, inden han igen farer af sted på sin julerejse

Juleaften

De beboere der ikke besøger deres pårørende, holder selvfølgelig jul på Kronborghus.

I løbet af dagen får vi gjort diverse forberedelser klar, bl.a. med at dække fine borde i bo enhederne og de der har lyst, får lidt ekstra fint tøj på.

Om eftermiddagen kan vi være helsige at få besøg af Julemanden, som kommer rundt i husene og deler en gave ud fra sin sæk, til stor glæde for mange.

Vi spiser tidligt aftensmad, bestående af and og flæskesteg med hvad der dertil hører. Desserten består af Ris a la mande, og når vi er godt mætte går vi rundt om juletræet, for til sidst at åbne vores gaver.

Resten af aftenen står på sædvanlig hygge for dem, der har lyst

Nytårsaften

Den 31. december afsluttes året på Kronborghus med Nytårsaften!

Vi hjælper alle med at pynte op i både bo enheder og i salen, med balloner, serpentiner og andet nytårspynt. Derudover dækkes der flotte borde i de tre bo enheder, til når vi skal spise aftensmad.

Aftensmaden er gerne af lidt finere karakter med 3 retter, og vi bestiller gerne udefra, alt efter hvad beboerne har lyst til.

De beboere der har lyst, får festligt tøj på, og efter forretten hører vi Dronningens Nytårstale. 

Derefter spiser vi hovedret og dessert - gerne med truthorn, serpentiner og bordbomber undervejs!

Når alle bo enheder er ved at have spist, samles vi alle i Blåt hus, hvorfra der fyres fyrværkeri af i haven. Nogle vælger at blive indenfor, andre er med ude hvis de har lyst til det.

Når krudtet og raketterne er fyret af, åbnes der op for fest i salen med musik, chips, dans, kransekage og champagne (børne)